شهر روستاوی یکی از شهرهای دیدنی و جدید گرجستان در 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر تفلیس است که بخاطر داشتن مراکز تولید و صنعتی بعنوان یک قطب صنعتی مهم برای این کشور است. این شهر در ناحیه استپ گاردابانی قرار دارد و از نظر آب و هوایی دارای هوایی گرم و خشک است.
معرفی شهر روستاوی
روستاوی علاوه بر داشتن مراکز صنعتی بزرگ و مدرن مانند مراکز تولید فولاد و غیره دارای ساختمانهای قدیمی و مکانهای دیدنی زیادی نیز می باشد. این شهر چهارمین شهر بزرگ گرجستان می باشد.
رودخانه مشهور کورا از وسط شهر روستاوی می گذرد و آن را به دو قسمت تقسیم می کند . در سمت چپ رودخانه قسمت باستانی و قدیمی و صنعتی شهر می باشد و در سمت راست رودخانه قسمت مسکونی با ساختمانها و خانه هایی است که مردم شهر در آن زندگی می کنند.
هم اکنون در این شهر بزرگ هتلهای زیادی ساخته شده که از گردشگران شهر روستاوی پذیرایی می کنند.
در سفر به گرجستان اگر می خواهید از روستاوی دیدن کنید می توانید با ون هایی که در میدان اصلی شهر تفلیس برای این شهر وجود دارند به روستاوی بروید.
جاذبه های گردشگری شهر روستاوی
روستاوی علاوه بر داشتن خیابانها و معابر دیدنی دارای بناهای قدیمی یعنوان جاذبه گردشگری نیز هست . در اینجا به این جاذبه های گردشگری اشاره می کنیم :
1– بنای بولنیسی زوبین : این بنا در واقع یک عبادتگاه باستانی است که در اطراف شهر روستاوی و در 5 کیلومتری آن واقع شده است. و از نظر معماری بسیار زیبا و دیدنی است.
2– بنای دیوید گرتز : این بنا هم در اطراف شهر روستاوی است ( 25 کیاومتر با آن فاصله دارد ) و توسط سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. بنا مربوط به چند روحانی مسیحی سوریایی می باشد که همراه خانواده شان در گذشته های دور به این محل آمده و خانه های این محل را ساخته اند . این محل دارای چندین معبد است که به شکل غار می باشند . همچنین دارای انبار های و خانه هایی غار مانند است که با معماری جالبی درون کوه ساخته شده اند.
از نظر رژیم غذایی شهر روستاوی نیز مانند سایر شهر های گرجستان می باشد.
در اینجا به چند عادت غذایی مردم گرجستان می پردازیم :
مردم گرجستان در رژیم غذایی خود انواع متفاوتی از پنیرها را استفاده می کنند،البته در غرب این کشور نوع پنیر مصرفی با شرق کشور متفاوت است. مثلا غرب گرجستان پنیرهای suluguni و Imeretian را تهیه و استفاده می کنند و در شرق گرجستان بیشتر پنیرهای نوع Kobian، Tushin که شور و پر نمک و پر ادویه هستند را تهیه و استفاده می کنند.
همه گرجستان در غذاهایشا انواع سس های مختلف را ( که از مواد مختلف و چاشنی های بومی و حتی انواع آجیل درست شده ) زیاد مورد استفاده قرار می دهند. ادویه جات مختلف که بومی گرجستان هستند نیز در غذاهای گرجستان زیاد کاربرد دارد و حتی شهرت جهانی دارند.
از انواع سبزیجات معطری که برای تهیه غذا در گرجستان زیاد مصرف می شود می توان به اینها اشاره کرد : پونه ، نعناع ، ریحان ، سیر ، رازیانه و جعفری .
همچنین گوشت نقش زیادی در تهیه غذاهای گرجستان مخصوصا منطقه قفقاز دارد و در درست کردن غذا از تنوع گوشتی زیادی استفاده می شود. از انواع ماکیان ، گوشت قرمز گوسفند و گاو که اغلب هم حلال گوشت هستند زیاد استفاده می شود.
غذاهای شهر روستاوی
از جمله غذاهای گوشتی که در گرجستان درست می شود می توان به اینها اشاره کرد :
- satsvi
- کباب شیشیلیک
- chickens tabaka
- chakhokhbili
- chikhirtma
برای بررسی سایت انگلیسی به سایت hogotravel.com مراجعه فرمایید.
https://hogotravel.com/tours/eco-tours/birdwatching/
https://hogotravel.com/tours/adventure-tours/cycling/
https://hogotravel.com/tours/eco-tours/desert/
https://hogotravel.com/tours/multi-country-tours/